Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1909 ο σακελλάριος παπα Γαβριήλ Παπάζογλου, πατέρας της νύφης Σουλτάνας Παπάζογλου και ο Ιωάννης Λιβανός, πατέρας του γαμπρού Νικολάου Λιβανού, υπέγραψαν το προικοσύμφωνο για τον επικείμενο «πρώτον γάμο» των δύο νέων. Ο παπα Γαβριήλ Παπάζογλου, σακελλάριος της μητροπόλεως Προικοννήσου στα Παλάτια του Μαρμαρά προικοδοτεί το νεαρό ζευγάρι με «τας εκ της καρδίας του ευχάς ίνα ώσι αυταί ως στήριγμα εις τον οικογενειακόν αυτών βίον» καθώς και με μια σειρά τιμαλφή, ασπρόρουχα και άλλα πολύτιμα προικιά τα οποία απαριθμεί αναλυτικά. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε λίγο καιρό μετά και ο Νικόλαος Λιβανός με την Σουλτάνα Παπάζογλου απέκτησαν 5 παιδιά, τέσσερις κόρες και ένα γιο. Ο Νικόλαος ήταν ναυτικός και εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση που διέθετε εμπορικά πλοία, μικρότερα και μεγαλύτερα, που εκτελούσαν δρομολόγια από το Νησί του Μαρμαρά προς την Κωνσταντινούπολη και από την Κωνσταντινούπολη προς τον Πειραιά.
Το 1924 οι ίδιοι και οι οικογένειες τους δεν εξαιρέθηκαν από την Συνθήκη της Ανταλλαγής των Πληθυσμών και πήραν το δρόμο της προσφυγιάς. Αρχικά εγκαταστάθηκαν στην Καλλίπολη του Πειραιά και στη συνέχεια μετακόμισαν στο Κουκάκι. Ο Νικόλαος Λιβανός εργάστηκε ως καπετάνιος σε εμπορικά πλοία εφοπλιστών από την γενέτειρά τους. Η Σουλτάνα απεβίωσε σε νεαρή ηλικία από διαβήτη, λίγο καιρό μετά την εγκατάστασή της στην Ελλάδα, ενώ ο Νικόλαος, στις 6 Ιουνίου 1941, όταν ιταλικό υποβρύχιο τορπίλισε το πλοίο Eirini Kyraikidis όπου ήταν καπετάνιος έξω από τις Αζόρες,. Η μικρότερη τους κόρη η Αικατερίνη είχε μόλις ενηλικιωθεί, ενώ ο γιος τους Ιωάννης υπηρετούσε την θητεία του στο Βασιλικό Ναυτικό. Στήριγμα της οικογένειας ήταν η μεγαλύτερη από τα παιδιά Μαρίκα και η αδερφή της μητέρας τους Σουλτάνας, η θεία Κυριακίτσα.
Αμέσως μετά τον τερματισμό του πολέμου ο Γιάννης, γιος της Σουλτάνας και του Νικόλαου έφυγε για τη Νέα Υόρκη, μετά από πρόσκληση του θείου του Χρυσόστομου. Εργάστηκε σε εστιατόρια και ξενοδοχεία. Το 1966 γνώρισε τη Χρυσή Ευαγγελάτου από τη Ζάκυνθο, υπάλληλο στην Ελληνική Αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη. Παντρεύτηκαν και απέκτησαν μαζί ένα γιο, τον Νικόλαο Λιβανό. Επέστρεψαν στην Ελλάδα το 1981. Σε μια οικογενειακή επίσκεψη, η θεία Μαγδαληνή έδωσε στον Ιωάννη Λιβανό το προικοσύμφωνο των γονιών του. Σήμερα το προικοσύμφωνο της Σουλτάνας και του Νικόλαου βρίσκεται στην κατοχή του συνονόματου εγγονού του Νικόλαου Λιβανού. Τα προικιά της Σουλτάνας δεν σώθηκαν άλλα έμειναν πίσω στο Νησί του Μαρμαρά ή την Κωνσταντινούπολη και άλλα καταστράφηκαν με τα χρόνια. Το οικογενειακό αυτό έγγραφο μαρτυρά την στιγμή δημιουργίας της οικογένειά τους -σύμφωνα με τα έθιμα της εποχής- και αποτελεί το μοναδικό σωζόμενο κειμήλιο, που έχει περιέλθει στην κατοχή του εγγονού τους, στη μακρά διαδρομή μετακίνησης της οικογένειας στον 20ό και 21ο αιώνα.